02

Pokerbordguide – Side 2

Nå har du altså to ovale plater som er identiske. Sørg for at merkingen er god på begge to før du skiller dem. Det er viktig at vi har grunnpunktet (24″ fra tre ender på hver side) på begge platene til senere mål. Dersom du ikke treffer det samme punktet hver gang vil ikke bitene passe sammen.

Neste punkt er å velge ut den beste av de to platene. Det er ikke mye av platen som er synlig når du er ferdig, men det er viktig at den delen som faktisk er det ser skikkelig ut (minst mulig kvist etc). Det som blir synlig er racetracken (vi kommer tilbake til dette senere) så det du må se på er de ytterste 11 tommene (eller strengt tatt fra ca 5 til ca 11 tommer inn på platen). Vi kaller den fineste platen for A og den ikke fullt så fine for B

Rail – B-platen

platene er kommetVi begynner med B platen (altså den ikke fullt så fine) og nå skal vi lage railen. Jeg valgte å lage en 4″ rail, så da må vi lage et nytt hull på målepinnen. 24″ (som er buen nå) minus 4″ (som skal bli railen) blir 20″. Mål deg frem fra grunnlinjen og lag hullet 2″ inn fra samme side som tidligere. Så lager du en ny bue på begge sider av B-platen. Bruk en rettholdt eller tilsvarende for å forlenge streken mellom de to buene. Du har nå en fin strek å sage etter. Borr et hull på innsiden av streken og sag ut.


medhjelper og arbeidsbenkNår du er ferdig bør det se ut omtrent som dette. Den innerste delen blir senere brukt som underlag for pokerbordet vårt, men vi trenger den ikke på en stund enda, så vi legger den til siden på et tørt og noenlunde varmt sted. Disse to delene kaller vi nå for indre- og ytre B.

klikk for større bildeFor at railen skal ligge skikkelig på plass skal vi lage en liten kant ytterst på den. Denne kanten skal vi hente fra A platen vår, så vi trenger den og selvsagt vår trofaste målepinne. Kanten vi er ute etter skal være 1.5″ og vi måler derfor ut 22.5″ (24 minus 1.5) fra grunnlinjen og borrer hullet 2″ inn fra samme side som tidligere.

Så gjentar vi prosedyren fra da vi laget strekene for railen, bare på A platen denne gangen, og en del tynnere. Sag ut som tidligere.


Viktig med en klemmekompissSiden denne kanten er så tynn kan det være greit å feste den med klemmer etter hvert som du sager ut, slik at den ikke knekker.


klikk for større bilde

Nå skal vi skru den lille kanten fast på railen. Bruk klemmer til å holde det hele sammen, sørg for at strekene på 24″ stemmer overens (fra de første målene). Forborr hull og skru fast!


klikk for større bilde Jeg brukte mange skruer (selv om det ikke fremkommer av dette bildet) så ikke vær gniten! Forsøk også å få skruene til å bli jevne med treverket (stikkord: skruer med senkehode) slik at de ikke skaper problemer når vi skal trekke skum og skai rundt railen vår!Nå har vi altså en rail som passer perfekt til
det som skal bli racetrack og det hele bør se omtrent slik ut

klikk for større bilde

Legg igjen en kommentar