Pokerbordguide — Side 4
Senterstykket — A‑platen
Nå går det unna! Vi har laget rail og racetrack så da kan vi begynne med senterstykket (altså det stykket av bordet som er dekket med filt). Platen er allerede klargjort, dette er den biten vi saget bort da vi laget racetrack. Ingen saging i denne delen altså (faktisk er vi helt ferdig med sagingen!).
Vi skal nå kutte til underduk og filt, så for å ikke ødelegge kniven vår legger vi grunnplaten vår (indre B) under senterstykket. Finn frem underduken, eller det tynne skummet om du valgte det og legg det mellom de to trestykkene. Formskjær grovt rundt senterstykket ditt slik at stoffet er litt mer håndterlig når vi skal finkutte.
Ta av trestykket og påfør spraylim på både duk og plate (sjekk at du limer riktig side av platen slik at den passer tilbake i det hullet vi kuttet den ut fra!). Det er litt ulik fremgangsmåte alt etter hvilken type lim du bruker, så det tar jeg ikke med, men sørg for å følge anvisningen på sprayboksen!
Når du så har festet underduken fast på senterstykket kutter du bort alt overskuddet slik at det er helt jenvt i kanten. Det anbefales å ha en medhjelper til hele denne prosessen (store stykker med tøy og tre klissete av lim kan være litt uregjerlige).
Så var det filten: Filten jeg har brukt her er en microfiber / ull blanding fra Magnusandersson AB som jeg er meget fornøyd med. Jeg har siden byttet til ren ull, uten at jeg er like fornøyd med den. MA sender deg gladlig en fargeprøve av begge variantene slik at du kan få et inntrykk av forskjellen. Slitestyrken og egenskapene er stort sett det samme (ull loer litt) så det er egentlig en smaksak hva man velger.
Legg senterstykket ditt oppå filten, men underduken ned. Begynn å feste filten på toppen av den ene buen, med en fire — fem stifter. Gjør så det samme på motsatt side slik at filten er like stram hele veien når du jobber deg rundt sidene. Som du ser på bildene brukte jeg en manuell stiftepistol. Det anbefales IKKE! Du må uansett ha en elektrisk (eller en som går på trykkluft) når du skal kle railen med skai, så du kan like gjerne anskaffe den til denne fasen (og spare deg selv mye arbeid!)
Når du stifter fast filten strammer du hele tiden duken mot den forrige stiften du satt i. Blir det folder på undersiden klipper du over folden slik at duken kan brette seg skikkelig (poenget er at det skal se bra ut på oppsiden!) En kamerat som hjelper til med strammingen anbefales på det varmeste!
Blir ikke duken skikkelig stram / rynkefri på første forsøk tar du ut noen stifter og strammer opp. Det er litt arbeid med denne prosessen, men det er ikke spesielt vanskelig. Vær tålmodig, metodisk og sørg for å ha en medhjelper så går det lett som en lek.