03

Pokerbordguide – Side 3

Racetrack – A-platen

Vi jobber oss innover på bordet, og etter railen kommer vi til racetrack. Jeg valgte å gå for en 5″ racetrack, noe som gir plass til drøyt tre stacks med chips mellom rail og filt. Finn frem målepinnen din igjen og denne gangen skal vi altså ha 5″ etter railen, så vi måler ut 15″ (24″ minus 4″ rail og 5″ racetrack) og lager hull på vanlig måte.

Denne linjen vil bli synlig (overgangen mellom racetrack og filt) så her må du være meget nøye med måling og saging!

klikk for større bildeDu bruke et fintannet blad på stikksagen din og noen mener du også bør tape over streken du skal sage etter. Jeg valgte å ikke tape, og opplevde ikke noe problemer med flising, men vil du være helt trygg bruker du tape. (OBS: velger du å tape må du være nøye med å rive tapen av MED treretningen! River du motsatt vei vil du flise opp den fine platen din langt verre enn stikksagen gjør!)Når du er klar borrer du et hull på innsiden av streken og sager ut! Lykke til!


klikk for større bildeEt tips jeg ikke har tatt opp tidligere i guiden er at dersom du skal gjøre dette om vinteren så må du ha en varm og tørr plass til beising og lakkering. Har du ikke det må du improvisere. Jeg laget mitt bord i desember og endte opp med å lakkere bordet på badet.

Det gikk fint, men bare fordi samboeren var bortreist…klikk for større bilde

Vil du prøve ut hvordan eventuelle farger blir seende ut bruker du et av de avkappede hjørnene du har liggende. Jeg brukte Herdins lakkbeis, nr 715 Almrød, og trestjerner halvblank klarlakk. Undersøk med din lokale jernvare /malingsforretning for å finne den du vil ha.

Når du har funnet farge og lakk er det bare å sette i gang. Først ett strøk med beis som så må herde (i mitt tilfelle 24 timer) før du kan pusse den lett ned og begynne lakkeringen. Hvorvidt man trenger å pusse eller ikke mellom hvert strøk med lakk er ofte oppe til diskusjon: Jeg anbefaler det og gjorde det selv! Poenget er å få bort ALLE urenheter som har satt seg i lakken. Det minste støvkorn skaper ujevnheter. Jeg brukte 4-5 strøk med lakk, men jeg har lest om andre som har måttet lakke opp til ti strøk fordi de slurvet med pussingen / rengjøringen mellom strøkene.


klikk for større bilde

 

 

Slik så min racetrack etter 3-4 strøk med lakk.

Legg igjen en kommentar